Onze communicatietrainingen zijn intensief, kort en praktijkgericht. Naast het behandelen van theorie wordt er vooral veel geoefend met praktijksituaties. Daarnaast biedt SmitBertens trainingen in-company, afgestemd op uw organisatie en specifieke wensen. Zo kunt u combinaties maken van thema’s. Bijvoorbeeld een training op het gebied van verkoop in combinatie met een onderdeel over klantgerichtheid, of een managementtraining gecombineerd met een stuk (interne) samenwerking.

Teamwork, Leadership & Communication noemen we vaak in één adem. In onze overtuiging valt of staat uiteindelijk alles met goede communicatie. Werkelijk naar elkaar luisteren. Echt weten wat jouw innerlijke, eigen behoefte is en die kunnen en durven uiten naar jouw collega’s en leidinggevende. Dat vraagt een open en veilig werkklimaat waar het geven en ontvangen van feedback normaal is. Waar mensen, leidinggevenden én collega’s verantwoordelijkheid nemen voor gemaakte fouten en proberen daarvan te leren. Waar pro-actief gedrag wordt beloond en de nek mag worden uitgestoken. Ook als dat het uiten van kwetsbaarheid of twijfel betreft (“soms weet ik het ook niet!!”). Samen overleg zoeken voor creativiteit en delen van onzekerheden maar daarmee ook samen bouwen aan nieuwe kansen en grote veranderingen. 

Veilige, eerlijke en krachtige communicatie! Met jezelf en je daarin uiten (Leadership en visie). Met anderen in jouw omgeving (Teamwork). Dit staat aan de basis van succesvolle organisaties. Vanuit deze overtuiging hebben we individuen, teams, organisaties en zelfs branches zien veranderen.

Wij ondersteunen uw organisatie bij
  • de vormgeving en uitvoering van programma’s op het gebied van management en personal development,
  • het ontwikkelen van accountmanagement,
  • het verbeteren van klant- en marktgerichtheid,
  • het beoordelen van commerciële competenties en
  • begeleiding van werving en selectie van commercieel potentieel.

Daarnaast zijn wij als strategisch partner betrokken bij communicatieproblemen of -conflicten in managementteams en geven we vorm aan intervisie- en klankbordgroepen en rondetafelsessies.

We verzorgen trainingen “omgaan met morele dilemma’s” inzake integriteitskwesties in de rechtspraak en het openbaar ministerie. Daaruit voortvloeiend ontstaan trajecten feedback geven en ontvangen, managementcultuur vraagstukken, veranderingspocessen begeleiden, missie/visie bijeenkomsten, intervisie en rondetafelgesprekken. 

Op dit gebied bieden wij de volgende trainingen en cursussen aan: