Referenties

"Als ik reflecteer op de afgelopen vijf maanden dan kan ik niet anders beginnen dan met: wat heb ik veel megemaakt en geleerd in mijn professionele ontwikkeling naar leidinggevende ! Het waren pieken en dalen, maar werkelijk alles heft bijgedragen aan deze ontwikkeling. Elk inzicht gedurende de trainingen, elke coaching sessie, elke keuze, elk gevoel, elke reflectie. Ik voel me door deze leergang heel erg verrijkt; niet alleen professioneel maar ook als mens. En dat voelt heel erg fijn ! Ik weet wat ik wil, wat ik kan en waar ik mij nog in moet (blijven) ontwikkelen. Het Management development programma, met Henry als Trainer/Coach, is heel inzchtgevend, leerzaam en verhelderend geweest!”

Eva Mol (Senior juridisch medewerker F&J - Rechtbank Noord Holland) 


"Henry is mijn trainer geweest in een Management Development leergang die ik in 2017 heb gevolgd binnen de rechtspraak. Het is voor mij een periode geweest waarin ik veel heb geleerd. Ik voel mij, anders dan bij andere leerervaringen, ook echt een ander persoon. Zo kan ik veel beter loslaten, heb ik meer geduld en durf ik meer te vertrouwen op het proces. Aan de andere kant lukt het mij beter om directer & eerlijker mij uit te spreken. Zo heb ik meer regie over wat er met mij gebeurd en dat bevalt mij goed!”

Deelnemer (Coordinator binnen Hof Den Haag)


Ik maak onderdeel uit van een intervisiegroep van 9 familierechtadvocaten en scheidingsmediators. Van 2013 tot 2017 heeft Henry onze intervisiebijeenkomsten begeleid. Door zijn openheid en betrokkenheid zorgde hij al snel voor een sfeer waarin iedereen zich veilig voelde. Dit is voor intervisie van groot belang. In de bijeenkomsten met Henry heb ik veel geleerd over mijzelf als professional en de manier waarop ik het omgaan met probleemsituaties kan verbeteren.

mr. Marlies van Haaf-Noot - IJssel Advocaten & Mediators

In 2013, 2014 en 2015 hebben wij Rosemarie Bertens en Henry Smit gevraagd voor de begeleiding van de workshops Persoonlijke Effectiviteit en Teameffectiviteit voor het gehele team van onze school (SO en VSO). Het betreft een professioneel team van medewerkers in (Voortgezet) Speciaal Onderwijs die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van kinderen met een verstandelijke- of meervoudige beperking. Rosemarie en Henry hebben, zowel als professionele trainers en betrokken ouders, hun kennis en ervaring met Insights Discovery én hun plezier en enthousiasme als trainer/coaches met ons gedeeld. In latere intervisie-sessies met het MT hebben zij ons in samenwerking en communicatie geconfronteerd met verrassende en nieuwe, goede inzichten. Het was een plezier voor ons allemaal om zo met elkaar samen te werken.

Henri Nout, teamleider VSO De Linde"Hierbij willen Peter en ik jullie hartelijk danken voor de zeer geslaagde teamdag. Naar aanleiding van de vele positieve reacties kan deze kort worden samengevat met de woorden: actief, leerzaam, enthousiast, samenwerken en vertrouwen, met een borrel en hapje ter afsluiting van de dag. Stap voor stap werken wij zo toe naar een ambitieus, professioneel en positief leer- en werkklimaat voor leerlingen, ouders en ons gehele schoolteam. Een aanrader voor iedereen!"

Ingrid Toneman, Wellant VMBO Madestein - Den Haag
"De training  (2018) is zeer relevant voor mijn dagelijkse werk en zit goed in elkaar. Mijn vaardigheden zijn aanzienlijk vergroot.  De trainer (Henry)  heeft dit professioneel begeleid. Hij wist een goede sfeer te creëren met zijn open houding. Hij heeft veel kennis en wist het voor iedereen behapbaar en bruikbaar te maken."

Sönke Denker over de training Commerciële Effectiviteit voor Juridische professionals in de Duits-Nederlandse Handelskamer.


"Henry heeft ervoor gezorgd dat wij ons vrij voelden in een vertrouwde sfeer onze dagelijkse beslommeringen met elkaar te delen en van elkaar te leren. Ik persoonlijk ben mij bewust geworden van mijn eigen referentiekaders, en heb ik geleerd op andere manier naar zaken te kijken dan ik automatisch deed".

Renate Schepers van Centrum Advocaten over de Vfas intervisie begeleiding in periode 2014-2018.


"Bij verschillende bedrijven (o.a. Impact Retail, Florimex, Gemeente Eindhoven, NS)  heb ik met veel plezier met Henry en Rosemarie samengewerkt. Het zijn beiden zeer professionele trainers met een geheel eigen aanpak. Henry is aanstekelijk, positief, praktisch en resultaatgericht en Rosemarie is super sensitief kan veel benoemen door een hoge gunfactor. Ze zijn fris en snel om mee te schakelen. Daadkracht en enthousiasme zijn volop aanwezig!”

Atze Bosma (Interim transformation & restructuring manager)"In 2010 en 2011 hebben we door Henry de verschillende sales teams (Juridisch, Financieel & Fiscaal en advertentie Acquisitie  laten trainen om de performance "een boost" te geven. Bij de aanpak hebben we gekozen voor de insteek dat iedere account manager eerst kijkt naar zijn eigen drijfveren en gedragspatronen in het verkoop proces om vervolgens effectief in te spelen op de klant en dan een optimale vertrouwensbasis op te bouwen.  Alle handvatten om het verkoopproces voor te bereiden uit te voeren en te evalueren zijn ruimschoots aan bod gekomen. Het resultaat van de training is dat het zelfvertrouwen, lef en initiatief van de deelnemers is toegnomen wat heeft bijgedragen aan een verbetering van het "closing percentage" en de commerciële effectiviteit als geheel.  Henry heeft ons hier kundig, praktisch en vooral enthousiast in begeleid.  We zijn zeer tevreden!"

Haico Meijerink, commercieel directeur Kluwer