“There is more in you than you think” - Kurt Hahn
Zijn ervaringsgerichte leerfilosofie inspireert ons bij het ontwikkelen en uitvoeren van onze trainingen. We leggen de focus op persoonlijk leren als basis voor team- en organisatieleren.

Voor team- en managementtrainingen maken wij gebruik van outdoor groepsactiviteiten. In deze opzet krijgen deelnemers opdracht om in korte tijd concrete problemen met elkaar op te lossen. Ze worden aan ogenschijnlijke gevaren en uitdagingen blootgesteld. Zo krijgen zij een spiegel voorgehouden: hoe werken zij in confronterende situaties samen als team en hoe communiceren zij daarbij? Deze outdoormethode is de meest unieke, directe methode van ervaringsgericht leren. Daarnaast is het avontuurlijk, dynamisch en leuk!

We hebben een grote varieteit in methoden en technieken om “ervaringsgericht leren” aan te bieden.
Specifieke vormen en ingewikkelde materialen zijn niet altijd noodzakelijk, maar kunnen de uitdaging en het plezier wel vergroten. 
Hieronder geven we 2 specifieke voorbeelden om in een bijzondere omgeving te trainen:

Catamaran

Voor verkooptraining en -coaching gebruiken we de catamaran als outdoormateriaal. Verkopers worden soms CAT’s genoemd. Beiden zijn eigenzinnig en laten zich geen trucjes aanleren. In onze salestrainingen staat CAT voor Confidence Attitude Tools, en dat geeft ons inziens de juiste volgorde van belangrijkheid aan. Verkoopprincipes zijn oneindig veel belangrijker dan verkooptechnieken. In onze trainingen reiken wij vaardigheden aan, maar kijken we vooral naar de hand die de gereedschappen hanteert.

Roeisloep - team aan boord

Het principe van deze training is eenvoudig. Met maximaal twaalf mensen aan boord van een roeisloep gaan we van een start- naar een eindpunt en onderweg komt het team van alles tegen. De uitvoering is complex: doel bepalen, strategie uitzetten, de persoonlijke plaats vinden binnen het team, organiseren, leidinggeven, besluiten nemen, veiligheid bewaken en omgaan met onverwachte gebeurtenissen. En dat alles op een schaal die het mogelijk maakt om realtime te leren. Een organisatie in een notendop!


De trainers aan boord faciliteren, coachen en sparren waar nodig. Ze nemen geen verantwoordelijkheden van de deelnemers over, maar grijpen wel in mocht de persoonlijke en/of fysieke veiligheid in het geding komen.

Ervaringsgericht leren met jouw team

Wil jij dit ook met jouw team ervaring? Neem contact op via onderstaand formulier.