De cliënt van vandaag wil al vroegtijdig gezien worden als gesprekspartner en het gevoel krijgen dat hij een goed advies en een goede juridische adviseur krijgt. De advocaat van vandaag wil zijn commerciële slagkracht vergroten en een authentieke en duurzame relatie opbouwen met cliënten. Dit vergt transparantie en samen op zoek gaan naar een goed juridisch advies, waarbij de advocaat laat zien dat hij meer is dan een duur en noodzakelijk kwaad.

SmitBertens Trainers neemt u in deze eendaagse training mee in effectieve commerciële vaardigheden, waarbij het werven en behouden van relaties en duurzaam resultaat centraal staan.

Onderdelen
  • Strategie van het commerciële proces
  • Contacten leggen
  • Markt en cliëntenkring in kaart brengen
  • Propositie: waarde en relevantie bepalen
  • Behoeften identificeren
  • Pitch: presentatie en gesprekstechnieken
  • Afsluiten en afspraken maken
  • Relatiebeheer

Na afloop van de training weet u hoe u relaties met cliënten kunt verstevigen. U kunt de behoeften en werkelijke vragen van uw cliënt identificeren en kunt meerwaarde helder uitleggen. Ook weet u hoe u nieuwe opdrachten en cliënten binnen kunt halen, om zo de toekomst van uw praktijk te waarborgen.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor advocaten met meer dan drie jaar ervaring (advocaatstagiairs die net klaar zijn met de stage, medewerkers en seniormedewerkers).

Duur en locatie
De training vindt plaats in Deventer en beslaat één dag van 9.30 tot 16.30 uur.

Kosten
De kosten voor de training bedragen € 650,- per deelnemer excl. btw. Dit is inclusief lunch, koffie, thee en cursusmateriaal.

NOvA
SmitBertens Trainers is door de NOvA erkend als opleidingsinstelling.

Deze training is onderdeel van het programma ‘Van Solist naar Praktijkbouwer’, dat speciaal voor de advocatuur is ontwikkeld. In vier kerntrainingen gaan we in op commerciële effectiviteit, persoonlijke effectiviteit, teameffectiviteit en leidinggeven en coachen. Dit programma is gericht op de advocaat die een bloeiende praktijk bouwt in een krapper wordende markt.